Berkesi Ágota Mirjam

对不起,此内容只适用于MagyarEspañol。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Berkesi Ágota Mirjam1985-ben születtem Kaposváron, Vallástudomány szakos bölcsészként diplomáztam Vácon, 2009-ben. Édesapám szobrász, így a művészetek és művészeti ábrázolással kapcsolatos szabadság mindig is közel állt hozzám.

Kapcsolatom a fényképezéssel a főiskolán kezdődött, ahol felvettem tantárgyaim közé a „Digitális fotózás” c. tárgyat, és az oktató volt olyan kedves, hogy megengedte, hogy a követelményeknek egy filmes kompakt géppel tegyek eleget. Főiskolás éveimet ezzel a fényképezővel töltöttem, majd egy hosszabb szünet után egy digitális kompakttal folytattam az ismerkedést a fotózással. 2013-ban sikerült szereznem egy használt Nikon D70-es vázat és hozzá két objektívet, tulajdonképpen az így nyert lehetőségek indítottak el arra, hogy komolyabban foglalkozzam a témával, ne csak kattintgassak bele a nagyvilágba.

Ismereteimet – leszámítva azt az egy félévet a főiskolán – autodidakta módon szereztem.

Kiállítások, művésztelepek

Csoportos kiállítások:
2014. Bárdudvarnoki Kulturális Hét
2015. Varázslatos Magyarországunk, Természettudományi Múzeum (Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat – Évkönyvbe valamint kiállítási anyagba kerülés)
2015. Új generáció – Kaposvár
2015. Álom – Képző- és iparművészeti kiállítás Kustár Zsuzsa emlékére, Nagykanizsa

Egyéni kiállítások:
2015. „A somogyi természetben”, Kaposvár, Egy kávézó
2015. „Változás”, Kaposvár, Új SZÍNek, Csiky Gergely Színház

Művésztelepek:
2015 Kortárs Magyar Galéria XVI. Nemzetközi Művésztelepe, Dunaszerdahely, (Szlovákia)
2016 Barcsi Nemzetközi Művésztelep, Barcs

Művek közgyűjteményben:
Dunaszerdahely, (Szlovákia) Kortárs Magyar Galéria gyűjteménye